معاملات الگوریتمی چیست؟

معاملات الگوریتمی :

این معاملات الگوریتمی به صورت خودکار یا نیمه‌خودکار توسط کامپیوتر و بر مبنای الگوریتمی که برای آن نوشته شده است.  معامله‌گر با توجه به استراتژی خود برنامه‌ای را تعریف می‌کند، ربات به جست‌وجوی بهترین فرصت معاملاتی بر حسب آن الگو می‌پردازد و در کسری از ثانیه معامله را انجام می‌دهد.
1.   امکان انجام تست پس از پیاده‌سازی استراتژی معاملاتی، بررسی بازخورد و در صورت نیاز اصلاح آن با استفاده از معاملات الگوریتمی
2.  مشخص شدن میزان سود و ضرر احتمالی در مراحل پیش‌تست و کاهش میزان ریسک به وسیله اعمال تغییرات و بهینه‌سازی
3.  سرعت و دقت بالا در انجام معاملات
4.  دخیل نبودن احساسات انسانی که موجب اخذ تصمیمات هیجانی و بر خلاف استراتژی انتخاب‌شده می‌شود.
5.  پیدا کردن سهام مد نظر در کسری از ثانیه
6.  تحلیل مقادیر زیادی از اطلاعات با چندین روش و در زمانی کم
7.  عدم تاثیرگذاری مواردی مانند خستگی ذهنی و خطای دید

 

امروزه در هر جایی که وارد میشوید صحبت از هوش مصنوعی و مزایای آن در میان است. بازارهای مالی و سرمایه گذاری نیز از این موضوع مجزا نشده اند و در حال حاضر امکان استفاده از هوش مصنوعی برای انجام معاملات الگوریتمی وجود دارد.
قطعا تمام کسانی که قصد سرمایه گذاری در بازارهای مالی دارند، از دانش ریاضی کافی برای طراحی الگوریتم های مختلف برخوردار نیستند و انجام این کار بسیار سخت و طاقت فرسا محسوب می شود. از طرفی سرعت بررسی، انتخاب و تغییر سهام در بازار سرمایه نیز توسط سرمایه گذاران، متفاوت است.
درواقع انجام معاملاتی که سود دهی بیشتری دارند، با چالش های مختلفی مواجه است و همه سرمایه گذاران نمی توانند از آن بهره مند شوند. همچنین در این شرایط می توان از هوش مصنوعی، زبان برنامه نویسی و الگوریتم های ریاضی کمک گرفت تا بدون اینکه خودتان ساعت های طولانی به بررسی سهام های مختلف بپردازید، سهام هایی مناسب انتخاب و خریداری شوند.

 

معاملات الگوریتمی چگونه انجام می شوند؟

 توسط یک برنامه کامپیوتری با استفاده از مجموعه ای از قوانین و الگوریتم های از پیش برنامه ریزی شده برای تجزیه و تحلیل داده های بازار و اجرای معاملات انجام می شود. قوانین و الگوریتم ها بر اساس اطلاعات قیمت گذشته، شاخص های فنی، شرایط بازار و ورودی داده های اضافی هستند. معاملات الگوریتمی را می توان برای انواع مختلف تجارت استفاده کرد، از جمله تجارت با فرکانس بالا، که از الگوریتم هایی برای اجرای معاملات با سرعت بسیار بالا و در مقیاس بزرگ استفاده می کند.

 

 چندین سال گذشته تجارت الگوریتمی به دلیل پیشرفت‌های فناوری که دسترسی و تجزیه و تحلیل مقادیر زیادی از داده‌ها را آسان‌تر کرده است، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. با این حال، می‌تواند اثرات منفی مانند افزایش نوسانات بازار و نگرانی‌های نقدینگی و همچنین احتمال دستکاری به دلیل معاملات با فرکانس بالا و عدم شفافیت داشته باشد. هنگام استفاده از معاملات الگوریتمی، آگاهی از خطرات و به کارگیری استراتژی های مدیریت ریسک مناسب برای معامله گران ضروری است.

 

انواع معاملات الگوریتمی

نوع معاملات در انواع مختلف و در فعالیت‌های سرمایه‌گذاری گوناگون مورداستفاده قرار می‌گیرد ازجمله:
• سرمایه‌گذاری‌های میان‌مدت و بلندمدت
• کوتاه‌مدت
• سیستماتیک

 

مزایای و معایب معاملات الگوریتمی

  • احتمال اجرای سریع دستورات در سطح مطلوب افزایش می یابد.
  • نتیجه معاملات در بهترین قیمت ها انجام می شوند.
  • درصد احتمال رخ دادن خطاهای انسانی که با احساسات مرتبط هستند، کاهش می یابد.
  • میزان خطاهای دستی حین انجام معامله کمتر می شوند.
  • صحیح و اصولی، زمان بندی می شوند.
  • بررسی های اتوماتیک شبیه سازی شده در چندین موقعیت انجام خواهند شد.

معایب

 تقابل بین انسان و ربات ها نمی تواند عادلانه باشد و در نمونه های بسیار زیادی که در بازار سرمایه دیده شده است، استفاده از معاملات الگوریتمی باعث به هم خوردن روند طبیعی معاملات و دستکاری در بازار شده است و فعالیت این نوع ابزارها بایستی حتما با نظارت نهادهای مرتبط باشد.