آشنایی با مفهوم مدیریت ثروت
در ابتدا می خواهیم با مفهوم مدیریت ثروت آشنا شوبم , مطمئناً در مورد مدیریت ثروت، سبدگردانی و یا سرمایه‌گذاری سخنان زیادی شنیده اید، اما در واقع مفهوم مدیریت ثروت چیزی گسترده‌تر از مشاوره سرمایه‌گذاری است. مدیریت ثروت شامل همه ی قسمت‌های زندگی مالی یک فرد می‌شود. به طور کلی برنامه‌ریزی و ارائه راهکار و خدمات برای رسیدن به اهداف مالی یک شخص و خانواده آن است. مدیر ثروت معمولاً بعد از کسب اطلاعات لازم در مورد امور مالی مشتریان و همچنین تجزیه و تحلیل شرایط مالی آنان و بررسی اهداف و اولیت‌هایشان کار خود را آغاز می‌کند. در واقع یک مدیر ثروت حرفه‌ای با تجربه بعد از کسب اطلاعات لازم در مورد وضعیت مالی سرمایه دار یا مشتری، برنامه‌ای منسجم و منحصر به فرد برای رسیدن به اهداف مالی و اولویت‌های سرمایه دار تهیه و تنظیم می‌کند و بعد از آن با نظارت مستقیم، دستیابی به اهداف مالی را دنبال می‌کند.
ثروت چیست؟
ثروت به انواع دارایی‌هایی گفته می‌شود که علاوه بر قابلیت نقد شوندگی، می‌توان به اعتبار آن‌ها کالا‌ها و یا خدماتی را خریداری کرد. ثروت یا دارایی‌ها معمولاً فلزات گرانبها، پول نقد، اوراق بهادار، حواله و یا سایر اعتباراتی هستند که به طور رسمی در یک کشور مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مدیریت ثروت چیست؟ (Wealth Management)
از نظر فنی، مدیریت ثروت یا «Wealth management» نوعی مشاوره مالی است که در آن مشاور بر اساس اطلاعاتی که از مشتری خود می‌گیرد، استراتژی مدیریت ثروت را برایش تدوین می‌کند.
گاهی ماجرای مدیریت ثروت از یک مشاوره مالی ساده فراتر می‌رود و به دنبال اصلاح نگاه فرد نسبت به ثروت و دارایی کشیده می‌شود. در هر صورت، یک مشاور یا مدیر ثروت کاری می‌کند تا فرد بتواند قبل از هر چیز از ثروتش محافظت کند و در گام دوم از طریق راه‌های مختلف، فرصتی برای حفظ ارزش و افزایش این ثروت به مشتری خود پیشنهاد دهد.
مدیریت ثروت چگونه صورت می‌گیرد؟
مشاوران برنامه مالی، با ارائه برنامه‌های استراتژیک برای پس‌انداز و تخصیص پول برای دستیابی به بازنشستگی با امنیت مالی، به مشتریان ثروتمند کمک می‌کنند تا آینده‌ای مطمئن را بسازند. مراحل اصلی فرآیند مدیریت ثروت عبارتند از:
1.تعیین مقاصد و اهداف مالی
اولین قدم در فرآیند مدیریت ثروت (Wealth Management)، شامل ایجاد مقاصد و اهداف مالی است. این مرحله چشم‌انداز روشنی برای دستیابی به اهداف مالی مربوط به تحصیل، شغل، بازنشستگی و اهداف شخصی و شغلی را ترسیم می‌کند. یک شرکت مدیریت ثروت باید آنچه مشتری خود در هنگام ارائه توصیه می‌کند، درک کاملی داشته باشد. اهداف مشتری نقش مستقیمی در ارائه نوع برنامه مدیریت ثروت و نحوه عملکرد هر استراتژی دارد.

2. ارزیابی دارایی‌های مالی فعلی

مرحله دوم فرآیند مدیریت ثروت (Wealth Management)، ارزیابی عمیق دارایی‌های مالی فعلی مشتری است. این ممکن است شامل سپرده‌های بانکی، سهام، اوراق قرضه و همچنین دارایی‌های املاک، مستغلات و حساب‌های سرمایه‌گذاری باشد. ارزیابی دارایی می‌تواند به مشتریان کمک کند تا درک درستی از موقعیت فعلی خود داشته باشند و بدانند در صورت پیروی از یک استراتژی مالی خاص، در 5، 10 یا 20 سال آینده در کجا قرار می‌گیرند.
یک مشاور مدیریت ثروت همچنین ممکن است با استفاده از تجزیه و تحلیل شکاف، مشخص کند چه مراحلی برای دستیابی بالقوه به اهداف باید انجام شوند. موضوعاتی مانند تخصیص دارایی، مدیریت جریان وجوه نقد، استراتژی‌های مالیاتی، گزینه‌های برنامه سرمایه گذاری و تحمل ریسک نیز پوشش داده خواهند شد.

3. پردازش و تجزیه و تحلیل اطلاعات

در این مرحله باید اطلاعات مالی را پردازش کرده و سپس به تجزیه و تحلیل آن‌ها پرداخت. یک مشاور، کل سرمایه‌گذاری و وضعیت ثروت مشتری را تجزیه و تحلیل می‌کند تا بهتر بفهمد چه مراحلی را برای رسیدن به اهداف تعیین شده باید طی کرد. این جنبه از مدیریت ثروت تا حدی مبتنی بر تحقیقات علمی و دانشگاهی است  که به مشاوران کمک می‌کند تا اطلاعات درستی را با پشتیبانی داده‌ها و بینش بازار ارائه دهند.
   4. ارائه گزینه‌ها و پیشنهادها
هنگامی که هم مشاور مدیریت ثروت و هم مشتری درک درستی از محل استقرار مشتری و اهداف مورد نظر وی داشته باشند، مشاور برنامه دقیقی را ایجاد می‌کند که گزینه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری را نشان می‌دهد. وی توصیه‌های استراتژیک را بر اساس نمونه کارها و اهداف منحصر به فرد مشتری ایجاد می‌کند. مشاور و مشتری با هم دیدار خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند که هیچ جنبه‌ای از طرح، در مرحله‌ی قبل از اجرا نادیده گرفته نشده است.

5. اجرای طرح مدیریت ثروت

اجرای صحیح یک برنامه مدیریت ثروت (Wealth Management) برای اطمینان از موفقیت طولانی مدت آن، بسیار مهم است. هنگام اجرای برنامه مالی، مشاور به‌طور مداوم با مشتری در ارتباط خواهد بود. در طی این مرحله، هرچه اطلاعات بیشتری به مشتری داده شود، خطرات و مزایای استراتژی‌ها را بهتر درک می‌کند. همچنین مشتریان آزادند که در هر بخش از این فرآیند سوالات خود را بپرسند. در این مرحله یک طرح به‌عنوان نمونه کار ارائه می‌شود و مواردی مثل برنامه‌ریزی مالیاتی، تخصیص دارایی و برنامه‌ریزی املاک را دربر می‌گیرد.

6. کنترل مداوم برنامه و نظارت پس از اجرا

فرآیند مدیریت ثروت با اجرای طرح برنامه مالی پایان نمی‌یابد. در واقع از آن به‌عنوان فرآیندی یاد می‌شود که به نظارت دائمی نیاز دارد. در این‌صورت اطمینان حاصل می‌شود که مشتری در مسیر درستی قرار گرفته است. مشاور به روند سفارشیِ مشتری ادامه می‌دهد و در صورت تغییر شرایط، ممکن است لازم باشد برنامه مالی اصلاح یا به‌روز شود. مشاوران همچنین ارزیابی عملکرد دوره‌ای حساب را انجام می‌دهند و نتایج را به مشتریان ارائه می‌دهند. همچنین ممکن است جلسات منظمی برای بحث در مورد پیشرفت طرح، برنامه‌ریزی شوند.
روش‌های مدیریت ثروت 

 

سپرده گذاری بانکی

 

یکی از شیوه‌های مدیریت ثروت سپرده‌گذاری‌های بانکی است. بانک‌ها به عنوان نهاد معتبر خصوصی یا دولتی به منظور نگهداری از دارایی‌ها احداث شده‌اند تا افراد بتوانند با خیال راحت و بدور از هر گونه دغدغه‌ای در مکانی امن دارایی خود را نگهداری کنند و سپس سودی متناسب با میزان سپرده‌گذاریشان از بانک دریافت کنند. سپرده‌گذاری در بانک‌ها معمولاً گزینه‌های متنوعی در اختیار سپرده‌گذاران قرار می‌دهد. مشخصات کلی سپرده‌گذاری در مباحثی مانند سوددهی، صرف منابع و نقدینگی سپرده‌های بانکی و ریسک تعریف می‌شود.

 

سوددهی: مدیر ثروت می‌خواهد بداند که اگر سرمایه شما را وارد یک طرح به خصوص کند، در طول یک بازه زمانی مشخص، چه مقدار سود به دست می‌آید.

 

صرف منابع: میزان وقت، هزینه و انرژی است که به منظور فعالیت در برنامه‌های مدیریت ثروت صرف می‌شود. در سال‌های اخیر اکثر بانک‌ها خدمات دیجیتالی آنلاین ارائه می‌دهند، اما هنوز برخی از بانک‌ها نیاز به مراجعه حضوری دارند.

 

ریسک: خطراتی را در بر می‌گیرد که ممکن است باعث کاهش یا از بین رفتن سرمایه شخص بشود. به عنوان مثال ممکن است یک بانک خصوصی بعد از شرکت در فعالیت‌های عمرانی دچار مشکل و کسری شود و سرمایه‌اش را از دست بدهد. در این شرایط ممکن است نتواند استقراض کند و بعد از گذشت مدت زمانی منحل شود.

 

نقدینگی: اشاره به توانایی برداشت فرد از سپرده خود دارد. اکثر سپرده‌گذاری‌های بلند مدت و یا میان مدت اجازه برداشت سپرده را بعد از سررسید به افراد می‌دهند. البته همه سپرده‌گذاران می‌توانند قبل از سررسید سپرده پول خود را برداشت کنند، اما باید نرخ جریمه برداشت زودتر از موعد را پرداخت کنند.

 

 

سرمایه در گردش

 

برای درک بهتر این روش اجازه دهید مثالی را بازگو کنیم. فرض کنید که شخصی با سرمایه سه میلیارد تومان در بانکی سپرده دارد، اما فکر می‌کند که پولی که بانک به عنوان سود سرمایه‌اش می‌پردازد بسیار ناچیز است و می‌خواهد سود بیشتری کسب کند.
در این شرایط سعی می‌کند که کسب وکاری راه‌اندازی کند تا از طریق آن بتواند سود بیشتری کسب کند. او با پول خود کالا‌هایی را از کارخانه‌ها خریداری می‌کند و به مصرف‌کننده‌ها می‌فروشد. به این روش از فعالیت مدیریت ثروت که توسط سرمایه شخصی ایجاد می‌شود، سرمایه درگردش گفته می‌شود. مشخصات این روش مدیرت ثروت به شرح زیر است:

 

سوددهی:  میزان سود دهی در روش سرمایه در گردش بستگی مستقیمی به نوع کسب و کار، بازار آن فعالیت و میزان مهارت شما به عنوان گرداننده یک کسب و کار دارد. از این گذشته، موارد دیگری هم هستند که روی میزان سود نهایی شما تاثیر می‌گذارند؛ مثلا میزان مالیات، نیاز مشتریان به محصولات و خدماتی که ارائه می‌دهید و حتی شرایط اقتصادی و سیاسی کشوری که در آن زندگی می‌کنید.

 

ریسک:  هنگامی می‌توان کسب و کاری را ریسک‌پذیر قلمداد کرد که بازار از حالت انحصاری در آمده و و بنگاه‌های زیادی ایجاد شود. در واقع افراد زیادی در قالب رقبا با کسب و کاری مشابه پا به عرصه بگذارند. در این شرایط داشتن‌ ایده‌های نو و ابتکاری می‌تواند به بهبود اوضاع کمک کند. به طور کلی می‌توان اینطور عنوان کرد که ریسک در روشی مانند سرمایه در گردش عاملی بسیار تأثیر‌گذار است.

 

صرف منابع:  هیچ کسب و کاری وجود ندارد که بتوان گفت که زمان هزینه و یا انرژی کمی از شخصی بگیرد. در واقع کسب و کاری که توسط فردی ایجاد می‌شود به صرف میزانی از منابع احتیاج دارد و می‌تواند بر منابع و دارایی‌های شخصی تأثیر بگذارد.

 

نقدینگی: وقتی ثروت شما چیزی مثل یک سپرده بانکی است می‌توان آن را خیلی راحت نقد کرد، اما وقتی ثروت شما محصولات یا خدماتی آنلاین یا حتی فیزیکی هستند به احتمال زیاد نمی‌توانید آنها را به راحتی نقد کنید. از طرفی، در این جور مواقع، میزان پول نقد در جیب کسب و کارتان و شما به میزان پول نقد در جیب مشتریانتان بستگی پیدا می‌کند!

 

 

سرمایه‌گذاری مستقیم

 

سومین روش مدیریت ثروت، سرمایه گذاری به صورت فردی و مستقیم است. برای این کار شما باید اطلاعات بسیار خوبی در مورد روش‌ها و تکنیک‌های سرمایه گذاری در اختیار داشته باشید و اما فاکتورها:

 

سوددهیهرکدام از بستر‌های سرمایه‌گذاری چشم انداز‌های خاصی دارد به عنوان مثال اکثر فعالین حوزه بورس معمولاً با دیدگاه سرمایه‌گذاری بلند مدت وارد حوزه بورس می‌شوند. سپس با کسب سود‌های مناسبی به اکثر معاملات خود پایان می‌دهند تا بتوانند شرایط را برای انجام معاملات جدیدتر فراهم کنند. با این حال طلا یا ارز بستر‌هایی با دیدگاه میان مدت هستند که بازدهی شان در زمان‌های کوتاه مدت قابل ملاحظه نیست.

 

ریسکدر این روش مدیریت ثروت هنگامی سرمایه شخص ریسک پذیر می‌شود که خارج از محدوده و چهارچوب عمل کرده باشد و به طور کلی شرایط بیرونی بر وفق مراد نباشد.
بسیاری از رفتار‌های خارج از محدوده و چهار چوب عملیاتی را می‌توان به واسطه مخالفت با مشاوره و تصمیم‌گیری‌های هیجانی و عدم تحلیل‌های درست دانست که ریشه تمامی آن‌ها عدم اطلاعات کافی است. البته شرایط بیرونی هم مانند اتفاقات پیش‌بینی نشده در ریسک‌پذیری غیر اختیاری تأثیر زیادی دارد.

 

صرف منابع: بهره‌گیری از ابزار‌های موجود و همچنین فعالیت مستقیم ممکن است منابع قابل توجهی از شخص را ازبین ببرد که لازم است به آن توجه ویژه کرد. در این شیوه مدیریت ثروت می‌توان مصرف منابع را نسبت به دیگر روش‌های مدیریت ثروت بیشتر دانست.

 

نقدینگیهمان‌طور که می‌دانید نقدینگی دارایی که قابل معامله باشد در هر بستری متفاوت است. در بازار بورس اوراق بهادار می‌توان نقدینگی قابل ملاحظه‌ای را برای سهام در نظر گرفت. البته بازار ارز و طلا نیز نقدینگی بالایی دارند که مسابقه با شرایط اقتصادی متغیر است.ش
در مدیریت ثروت بدون برداشتن قدم اول به جایی نمی‌ رسید…
این خیلی خوب است که تا اینجای مقاله با ما همراه بودید و در مورد مدیریت ثروت، نکته‌های مهمی را یاد گرفتید ولی از این مهم‌تر و خوب‌تر این است که تصمیمی واقعی بگیرید و قدمی برای تغییر وضعیت فعلی بردارید. مدیریت ثروت شخصی، بیشتر از آنکه به چند تکنیک و استراتژی محدود شود، نوعی عادت بسیار مثبت است.
افراد بسیار ثروتمند در اثر انجام طولانی مدت تکنیک‌های مدیریت ثروت شخصی به طور خودکار و حتی بدون اینکه زحمتی برای فکر کردن به این موضوع بکشند آن را در عمل اجرا می‌کنند.
جمع بندی
مدیریت ثروت (Wealth Management) یک حوزه بسیار پیچیده از برنامه‌ریزی مالی است که به طور معمول به دانش و راهنمایی یک شرکت باتجربه مدیریت دارایی، نیاز دارد. هنگامی که مشتری موافقت می‌کند با مشاور مدیریت ثروت کار کند، وی به یک برنامه دقیق متعهد می‌شود تا در جهت موفقیت مالی مشتری قدم بردارد. بنابراین جهت طراحی برنامه مالی دقیق، می توانید با متخصصان و مشاوران حرفه ایی شرکت رصدسرمایه هوشمند  ارتباط داشته باشید.